DANSKE MODISTER & HATTEMAGERE

Presse

Pressemeddelse 2014

Tusind og en Hat

I perioden 3. maj - 15. juni 2014 kan man gå på opdagelse i hattenes verden i Rundetaarn. Kom tæt på det gamle håndværk med et væld af nye dame- og herrehatte, - blandt andet fra det danske kongehus, Det Kongelige Teater, DR samt modister fra ind- og udland.

Går du med hat? Hvis ikke, vil du måske overveje det efter et besøg i udstillingen Tusind og en Hat, hvor Danske Modister og Hattemagere sætter deres håndværk i spil og viser den moderne hats mange designs og funktioner. Under seks forskellige temaer udstiller mere end 25 hattemagere og modister, fra Danmark, Norge, Sverige og England, hatte, der bruges til hverdag, fest og arbejde. Udstillingen kommer, kort sagt, hele vejen rundt om hatten, som et stykke håndværk, en beklædningsgenstand og en vigtig rekvisit, der kan fortælle mangt og meget om dens bærer.

Håndværk med sjæl

Modister var engang dem, der satte bånd og blomster på hattemagerens hatte, men siden har faget udviklet sig, og i dag kan modister også lave hatte, helt fra bunden. ”Vi bruger jo nogle meget gamle teknikker, som i vores moderne verden også er med til at gi’ noget karakter og sjæl til tingene, ”forklarer modist Helene Holst Echwald, der til dagligt arbejder på Det Kongelige Teater. Og det er lige præcis dette unikke, lille håndværksfag, som folkene bag Tusind og en Hat også ønsker at sætte fokus på med deres udstilling. Det er ikke en hobby, men et seriøst, levende håndværk.

Støt udstillingen og få mulighed for at vinde flotte gaver: booomerang.dk/projects/hatteudstilling-tusind-og-en-hat

 

Tid og sted:

3. maj - 15. Juni 2014 , Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 KBH K.

Udstillingen er arrangeret af Danske Modister & Hattemagere

Arkitekt: Anne Mette Frandsen. S.A.R.T.

Udstillingen er støttet af:

Augustinus Fonden, Grosserer LF Foghts Fond, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Nordea-fonden, Indre By Lokaludvalg, Tømrermester Th. P. Stillinges og hustru Caroline Stillinges Fond og Toyota-Fonden

For øvrig information samt hvis du/I ønsker at deltage i åbningsreceptionen af

udstillingen d. 2. maj 2014 kl. 15.00-18.00, kontakt venligst:

Mathilde Førster, mobil: +4529266591 - mail: mathilde_foerster@yahoo.dk

Andre links:

Danskemodister.dk

facebook.com/danskemodister

s-a-r-t.dk

Danske Modister & Hattemagere